Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32912
Назва: Інвестиційне забезпечення аграрного сектору: розширення можливостей для України
Інші назви: Investment support for the agricultural sector: creating opportunities in Ukraine
Автори: Мельник, Вікторія
Погріщук, Олег
Melnyk, Victoria
Pohrishchuk, Oleh
Ключові слова: інвестиційне забезпечення
інвестиційний процес
інвестиційний проект
аграрний сектор
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Мельник, В. Інвестиційне забезпечення аграрного сектору: розширення можливостей для України [Текст] / Вікторія Мельник, Олег Погріщук // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 3. – С. 23-34.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто проблеми інвестиційного забезпечення аграрного сектору України. Запропоновано та обґрунтовано концептуальну схему інвестиційного забезпечення суб’єктів господарювання через систему організаційно-економічного забезпечення з включенням таких основних його елементів, як управління інвестиційним забезпеченням й формуванням інвестиційних ресурсів. Доведено, що визначення пріоритетних напрямів вкладення капіталу та реалізація інвестиційних проектів ґрунтуються на інвестиційній моделі та потребують обґрунтування напрямів її реалізації. Зосереджено увагу на визначенні пріоритетів фінансової підтримки аграрного виробництва. Порушено питання реалізації регіональних інвестиційних проектів та використання місцевого потенціалу залучення інвестицій. Визначено, що система інвестиційного забезпечення аграрного сектору формується під впливом соціально-економічних, фінансово-економічних та економіко-правових чинників на основі взаємозв’язку таких складових, як: нормативно-правова база, кадровий потенціал, організаційно-економічне, науково-інноваційне, інформаційне, фінансове, техніко-технологічне та маркетингове забезпечення, удосконалення яких сприятиме розширенню можливостей його конкурентоспроможного розвитку. До основних заходів, що сприятимуть ефективній реалізації процесу інвестування у вітчизняному аграрному секторі, віднесено: формування стабільної нормативно- правової бази для залучення інвестицій та гарантування захисту прав інвесторів і кредиторів; впровадження стратегії інвестиційного забезпечення; формування інноваційної інфраструктури; розвиток ринку лізингових послуг; активізацію інформаційного забезпечення залучення інвестицій; забезпечення належних умов для зростання інтелектуального потенціалу виробничого сектору.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32912
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мельник В.pdf573.48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.