Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33635
Назва: Сучасний стан обліку фінансових витрат
Інші назви: The current state of accounting of financial expenses
Автори: Прядко, Володимир
Priadko, Volodymyr
Ключові слова: запозичення
фінансові витрати
витрати на позики
кваліфікаційний актив
некваліфікаційний актив
фінансові витрати, що капіталізуються
фінансові витати, що не капіталізуються
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Прядко, В. Сучасний стан обліку фінансових витрат [Текст] / Володимир Прядко // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 4. – С. 156-163.
Короткий огляд (реферат): Досліджено нормативно-правові акти, які регламентують порядок формування у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності інформації про фінансові витрати. Зазначено, що до запозичень, на які нараховуються відсотки, належать: банківські кредити, видані векселі, випущені облігації тощо. Висвітлено економічну сутність фінансових витрат як об’єкта бухгалтерського обліку. Наведено види фінансових витрат та розкрито порядок їх визнання різними суб’єктами господарювання відповідно до вимог національних стандартів бухгалтерського обліку. Розкрито систему рахунків бухгалтерського обліку, яку використовують емітенти корпоративних прав при відображенні операцій, зумовлених нарахуванням різного виду відсотків за запозиченнями. Розглянуто сутність та наведено види як кваліфікаційних, так і некваліфікаційних активів відповідно до вимог П(С)БО 31. Охарактеризовано фінансові витрати, що капіталізуються та фінансові витати, які не підлягають капіталізації. Наведено процедуру капіталізації фінансових витрат та охарактеризовано алгоритм розподілу таких витрат. Доведено, що витрати, визнані в частині амортизації премії, нарахованої на фінансові інвестиції, що обліковані за амортизованою собівартістю, доцільно відображати у складі іншої діяльності на субрахунку 975, який запропоновано назвати «Витрати від зміни вартості фінансових інвестицій».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33635
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Прядко.pdf770.12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.