Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/34044
Назва: Забезпечення конкурентоспроможності підприємств текстильної промисловості
Інші назви: Supporting competitiveness of textile companies in Ukraine
Автори: Берестецька, Олена
Berestetska, Olena
Ключові слова: конкурентоспроможність
текстильна промисловість
якість тканини
модель експертної оцінки конкурентоспромжності
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Берестецька, О. Забезпечення конкурентоспроможності підприємств текстильної промисловості [Текст] / Олена Берестецька // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2019. – Вип. 1. – С. 141-150.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що в умовах ринкових відносин кожне підприємство має орієнтуватися на досягнення максимальних результатів своєї діяльності, а наявність на ринку конкуренції ускладнює можливості підприємства в досягненні поставленої мети. Обґрунтовано, що в такому випадку підприємство має постійно створювати та підтримувати суттєві переваги перед конкурентами, основні з яких спрямовані на виробництво продукції високої якості, здатної якнайкраще задовольняти потреби споживачів. Вказано, що метою статті стала оцінка конкурентоспроможності вітчизняних підприємств текстильної промисловості та вироблення пропозицій щодо їх конкурентного позиціонування як на національному, так і на міжнародному ринках. Запропоновано модель експертної оцінки конкурентоспроможності текстильної галузі національної економіки. Зроблено висновок про достатній потенціал до відновлення та конкурентного розвитку текстильної галузі. Наголошено, що домінантами конкурентоспроможності мають стати демократичні ціни, висока якість. Встановлено, що саме вироблення вітчизняними підприємствами продукції високої якості забезпечуватиме постійну фінансову стійкість підприємства та залучення додаткових інвестицій, що сприятиме збільшенню обсягів виробництва, створенню додаткових робочих місць, вигіднішому позиціонуванню галузі на національному ринку та збільшення її експортного потенціалу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/34044
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2019 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Берестецька.pdf838.57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.