Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/34583
Назва: Прагматична роль фінансових механізмів у парадигмі інноваційного розвитку: вітчизняні та світові тенденції
Автори: Сіташ, Тетяна
Ключові слова: Інноваційні процеси
фінансово-економічні важелі
фінансове забезпечення
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Сіташ, Т. Прагматична роль фінансових механізмів у парадигмі інноваційного розвитку: вітчизняні та світові тенденції [Текст] / Тетяна Сіташ // Журнал європейської економіки. - 2019. - Т. 18, № 1. - С. 95-111.
Короткий огляд (реферат): Досліджено прагматичну роль фінансових механізмів у парадигмі інноваційного розвитку на засадах фундаментальних положень вітчизняної науки та практики. Доведено, що ключові параметри сучасного інноваційного розвитку свідчать про стійкі тенденції до зниження ентропії фінансових механізмів держави. З’ясовано, що переміщення акцентів на використання прогресивних технологій, перехід до випуску високотехнологічної продукції й прийняття прогресивних організаційних і управлінських рішень в інноваційній діяльності мають базуватись на принципах інноваційної імперативності й автократичних механізмах в економічній політиці країни. Констатовано, що інтенсифікацію інноваційних процесів у державі необхідно здійснювати на засадах взаємодії суб’єктів науково-технічної та підприємницької діяльності, зокрема для мінімізації наслідків змін у структурі видів економічної діяльності. Встановлено, що парадигма інноваційного розвитку передбачає формування дієвої фінансової політики держави, основними завданнями якої є активізація інноваційної діяльності суб’єктів господарювання і створення цілісної системи їх фінансового забезпечення з урахуванням ефективного фінансового механізму. Зазначено, що цьому сприятимуть систематизація державного фінансування та стимулювання інноваційного розвитку національної економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/34583
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 18 (№1) Березень 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сіташ.pdf262.04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.