Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37011
Назва: Перспективи державного фінансового контролю місцевих бюджетів
Автори: Гупаловська, Мирослава Богданівна
Ключові слова: державний фінансовий контроль, державний фінансовий аудит, місцевий бюджет, громадський контроль, бюджетний контроль, формування місцевих бюджетів, виконання місцевих бюджетів.
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): У статті узагальнено теоретичні положення щодо організації функціонування державного фінансового контролю місцевих бюджетів. Доведено, що державний фінансовий контроль місцевих бюджетів є складним і багатоетапним процесом. Проаналізовано практичні аспекти здійснення державного фінансового контролю за формуванням та використанням коштів місцевих бюджетів України, на основі чого надано оцінку його ефективності. Обґрунтовано необхідність та актуальність проведення державного фінансового контролю місцевих бюджетів із застосуванням державного фінансового аудиту. Акцентовано, що державний фінансовий контроль на місцевому рівні буде результативним тоді, коли він спрямовуватиметься не на виявлення і фіксацію порушень, а на їх попередження та профілактику. Встановлено, що невід’ємною частиною місцевого самоврядування і найважливішим чинником соціально-економічного розвитку територій повинен стати громадський контроль за формуванням і виконанням місцевих бюджетів. Зроблено висновок про необхідність посилення контролю на всіх етапах надходження та використання бюджетних коштів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37011
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Инфраструктура рынка №36_2019 (1).pdf7.06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.