Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37333
Назва: ФІНАНСОВІ ШАХРАЙСТВА У СТРАХОВІЙ СФЕРІ
Автори: Петрушка, Олена Володимирівна
Ключові слова: страхування
страховий випадок
фінансове шахрайство
чинники росту зловживань у страховій діяльності
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Петрушка О.В. ФІНАНСОВІ ШАХРАЙСТВА У СТРАХОВІЙ СФЕРІ. Причорномоські економічні студії. 2019. № 47-2. С.106-110.
Короткий огляд (реферат): Автором розкрито сутність страхового шахрайства та його вплив на розвиток економіки загалом та ринку страхування зокрема. Доведено, що рівень розвитку фінансового шахрайства у страховій сфері обернено пропорційний до розвитку економіки країни. У статті подано детальну характеристику ознак, за якими можна ідентифікувати ризики настання злочину для учасників страхового ринку. Здійснено аналіз основних чинників росту зловживань та фінансових махінацій у страховій сфері, обґрунтовано їх умовний поділ на три групи – фінансові, правові та соціальні. Автором наводяться статистичні дані, що підтверджують динаміку та тенденції страхового шахрайства як в Україні, так і за кордоном. У зв’язку із значними масштабами фінансових зловживань на ринку страхових послуг автором доведено необхідність пошуку ефективних шляхів подолання цієї проблеми. Окреслено методи боротьби зі страховим шахрайством на різних етапах виконання договору страхування. У науковому дослідженні автор виділяє тактичні та стратегічні прийоми боротьби з фінансовими зловживаннями у страховій діяльності, а також вказує на доцільність та ефективність застосування у процесі виявлення шахрайських схем програмних, технічних та оперативних засобів. У статті доведено необхідність консолідації зусиль держави, страхових компаній та їх об’єднань в плані боротьби із проявами страхового шахрайства в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37333
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПЕС.pdf344.39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.