Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37503
Назва: Основні проблеми реформування правової системи в Україні
Автори: Parashchuk, Liliya
Паращук, Лілія
Ключові слова: правова реформа
право
принцип верховенства права
правова система
правова свідомість
закон
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Паращук, Лілія Основні проблеми реформування правової системи в Україні. Guarantee and protection of fundamental human rights as an integral element of the integration of Ukraine in the EU. Olsztyn, 2019. C. 287-296.
Короткий огляд (реферат): У науковій статті досліджуються основні проблеми реформування правової системи в Україні. Здійснення правової реформи є необхідним кроком на шляху до становлення України як демократичної правової держави, розвитку громадянського суспільства. Її успішне проведення залежить від того, як впроваджуються правові ідеї, принципи, в тому числі принцип верховенства права в усі сфери життєдіяльності суспільства. Автор аналізує основні причини та обставини, що призводять до гальмування процесу реформування. Серед них: ототожнення права і закону, відсутність розуміння принципу верховенства права як втілення основних загальнолюдських цінностей, значна кількість декларативних норм, що регулюють права та свободи суб’єктів суспільних відносин, відсутність дієвих механізмів їх реалізації, нездатність влади забезпечити гарантовані Конституцією України права, низька правосвідомість та правова культура суспільства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37503
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Осн проблеми реформування правової системи в Україні 1.pdf122.94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.