Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37636
Назва: Глобальна фінансова консолідація: наслідки для формування глобально-центричної моделі фінансової стабільності
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Ключові слова: Фінансова консолідація (злиття і приєднання) та експансія провідних світових фінансових інституцій на ринки країн, що розвиваються, сформувала новий макрофінансовий ландшафт світу. За ним криється не просто модернізація мікрорівневих передумов фінансової діяльності в масштабах усього світу, а й радикальна зміна макрофінансового наповнення систем зв’язків між фінансовим і реальним секторами економіки.
Глобальна фінансова консолідація; ризики макрофінансової нестабільності; експансія глобальних фінансових інституцій; загрози глобальній стабільності.
Дата публікації: 2009
Видавництво: Галицький економічний вісник
Бібліографічний опис: Козюк, В. В. Глобальна фінансова консолідація: наслідки для формування глобально-центричної моделі фінансової стабільності [Текст] / В. В. Козюк // Галицький економічний вісник. – 2009. – № 1. – С. 3-10.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовані процеси глобальної фінансової консолідації. Розглядається з позиції трансформації моделі глобальної фінансової стабільності фінансова консолідація. Виявляються основні ризики макрофінансової нестабільності в глобально-центричному світі, що випливають з процесів експансії глобальних фінансових інституцій.
Опис: Фінансова консолідація набрала значних обертів впродовж останнього періоду, демонструючи явний акцент на транскордонних злиттях і приєднаннях. Завдяки інституціональній глобалізації та концентрації капіталу змінюється карта глобальної фінансової стабільності. Вона дедалі більше стає залежною від фінансового стану окремої інституції та її політики. Фінансова консолідація стає одним з каналів посилення глобальноцентричних факторів поведінки економічних змінних. В умовах відсутності контролю за поведінкою глобальної ліквідності фінансова консолідація стає провідником між проциклічними потоками капіталу та фінансовими стресами, масштабування яких має макроекономічний формат.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37636
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Глобальна фінансова консолідація.pdf198.18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.