Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37649
Назва: Структурні та макрофінансові ризики падіння світових сировинних цін.
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Шиманська, Оксана Петрівна
Ключові слова: Дискусія щодо широкого кола проблем глобальної економіки, викликаних спадним трендом сировинних цін. Виклики та можливості для України з огляду на ситуацію, що склалася.
Ключові слова: глобальна економіка; ціни на сировину; спадні тренди сировинних цін.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Козюк В., Шиманська О. Структурні та макрофінансові ризики падіння світових сировинних цін / В. Козюк, О. Шиманська // Світ фінансів. – 2016. – Випуск 1. – С. 241–245.
Серія/номер: НАУКОВЕ ЖИТТЯ;
Короткий огляд (реферат): 10 грудня 2015 року в приміщенні Євростудій Тернопільського національного економічного університету відбулося засідання круглого столу на тему: “Глобальна економіка в умовах спадного тренду сировинних цін: виклики та можливості для України”, організоване кафедрами економічної теорії, міжнародного менеджменту та маркетингу і міжнародної економіки. Метою його проведення стало обговорення проблем, пов’язаних із негативними проявами спадного тренду сировинних цін, які впливають на основні макрофінансові аспекти функціонування глобальної економіки, загрожуючи різким погіршенням макроекономічних і фінансових умов для експортерів сировини, обумовлюють реконфігурацію глобальних потоків капіталу, а також актуалізують визначення перспектив сировинного експорту України.
Опис: Запропонована для дискусії тема відобразила широке коло фундаментальних проблем, дослідження яких має важливе теоретичне і практичне значення. За результатами круглого столу зроблена низка висновків і пропозицій: – макро-, інституціональна, фінансова економіка сировинного сектору є самостійним типологічним вектором економічного аналізу, який суттєво відрізняється від традиційних поглядів щодо моделювання економіки, міжнародних взаємин, інституціональної ефективності тощо; – спадний тренд сировинних цін, який негативно впливає на основні макрофінансові аспекти функціонування глобальної економіки, загострює проблему визначення перспектив функціонування сировинного експорту України; – різке погіршення ситуації в сировинному секторі зумовлює необхідність пошуку інноваційних альтернатив сировинному багатству, необхідність збереження значних інвестицій в аграрний та металургійний сектори вітчизняної економіки не має розглядатись як пріоритет, навпаки, система макрорегуляторів повинна враховувати масштабні ризики вразливості до коливання світових цін таким чином, щоб несировинний експорт уможливлював визначення “секторного обличчя” української економіки; – викликами та ризиками для України залишаються військові дії на Донбасі, рівень фінансування ззовні, темпи відновлення підприємств, подолання корупції,визначення секторних пріоритетів; – перспективи української економіки залежать, насамперед, від якості проведених реформ, а не від темпів зростання світової економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37649
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козюк В., Шиманська О._Світ фінансві_2016(1) 934-1842-1-SM (1).pdf528.31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.