Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37813
Назва: Маркетинговий аудит як інструмент оцінки ефективності бізнесу
Інші назви: Marketing audit as a tool for evaluating business performance
Автори: Хаблюк, Оксана
Яцишин, Світлана
Голяш, Ірина
Ключові слова: маркетинг
маркетинговий аудит
ефективність бізнесу
збутова діяльність
аудит
marketing
marketing audit
business efficiency
sales activity
audit
Дата публікації: 2019
Видавництво: Тернопіль : ТНТУ, 2019.
Бібліографічний опис: Яцишин С. Маркетинговий аудит як інструмент оцінювання ефективності бізнесу / Оксана Хаблюк, Світлана Яцишин, Ірина Голяш // Галицький економічний вісник. – Т. : ТНТУ, 2019. – Том 60. – № 5. – С. 129-136.
Короткий огляд (реферат): Дослідження присвячене маркетинговому аудиту як найрезультативнішому способу оцінювання ефективності маркетингової діяльності фірми. Розглянуто сутність маркетингового аудиту, як інструменту ефективності бізнесу та його значення в збутовій діяльності фірми. Визначено мету, завдання, предмет та цілі аудиту маркетингового середовища фірми як одного з напрямів аудиту бізнесу. Обґрунтовано необхідність застосування маркетингового аудиту на підприємствах для досягнення найвищої конкурентоспроможності продукції. Наведено основні характеристики маркетингового аудиту. Зазначено причини, за якими даний вид контролю використовується в нашій країні досить рідко. Наведено передумови виникнення та розвитку маркетингового аудиту, а також наведено його визначення, дані зарубіжними та вітчизняними авторами в різний час. Розглянуто методи аудиту внутрішнього та зовнішнього середовища, які набули найбільшого поширення в даний час. Розглянуто фактори зовнішнього та внутрішнього маркетингового середовища фірми, які враховуються аудиторами при аналізі маркетингового середовища підприємства. Зазначено та обґрунтовано критерії, яким повинен відповідати ефективний маркетинговий аудит, а саме: всеосяжність, систематичність, незалежність, періодичність. Обґрунтовано доцільність проведення маркетингового аудиту зовнішніми аудиторами для дотримання основних принципів аудиту. Визначено та встановлено передумови для успішного здійснення маркетингового аудиту й управління маркетингом. Зазначено основні фактори, які впливають на ефективність маркетингового аудиту, а також основні бар'єри, які впливають на використання маркетингового аудиту на практиці. Наведено основні характеристики маркетингового аудиту. Визначено критерії ефективності маркетингового аудиту та наведено ситуації, які вимагають термінового проведення аудиту маркетингової діяльності фірми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37813
ISSN: 2409-8892
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Макретинговий аудит_Хаблюк_Яцишин.pdf433.82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.