Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38073
Назва: Фінансові методи у структурі фінансового механізму державно-приватного партнерства: наукові аспекти дослідження
Автори: Шулюк, Богдана Степанівна
Ключові слова: фінансовий механізм державно-приватного партнерства
фінансові методи
фінансове планування
фінансове забезпечення
фінансове регулювання
фінансовий облік і аналіз
фінансовий контроль
Дата публікації: 2019
Видавництво: Економічна думка ТНЕУ
Бібліографічний опис: Шулюк Б. С. Фінансові методи у структурі фінансового механізму державно-приватного партнерства: наукові аспекти дослідження. Світ фінансів. 2019. Випуск 2 (59). С. 39-50.
Короткий огляд (реферат): Вступ. Невід’ємною умовою функціонування фінансового механізму державно-приватного парнерства є формування дієвих фінансових методів. Разом з тим в економічній літературі відсутній єдиний підхід стосовно з’ясування сутності фінансових методів та їх видів, що потребує активізації наукових зусиль, спрямованих на дослідження зазначених питань. Метою дослідження є поглиблення теоретико-концептуального базису сутності фінансових методів у структурі фінансового механізму державно-приватного партнерства завдяки узагальненню та систематизації наукових підходів до їх розуміння у фаховій літературі. Методи. При написанні статті використано методи діалектичного аналізу та синтезу, а також методи логічного узагальнення, порівняння та формалізації. Результати. У статті висвітлено сутність фінансових методів, як прояву дії фінансового механізму державно-приватного партнерства. Під ними варто розуміти сукупність фінансових процедур, що використовують у спільній діяльності держава і суб’єкти господарської діяльності задля виконання своїх функцій. Виокремлено їх види, зокрема: фінансове планування, фінансове забезпечення, фінансове регулювання, фінансовий облік, аналіз, оцінка результативності та ефективності функціонування механізму, фінансовий контроль. Розкрито об’єктивну необхідність ефективного розроблення та результативного використання фінансових методів в сфері реалізації партнерських відносин держави і бізнесу. Адже за допомогою них створюються стратегічні й тактичні вектори діяльності, здійснюється мобілізація необхідних фінансових ресурсів та раціональний їх розподіл, виконуються завдання учасників партнерства. Зазначено, що актуальність зазначених питань зумовили значний інтерес і увагу вчених до вивчення фінансових методів. При цьому відзначено різнобічність висвітлення цього поняття в науковій літературі, і як наслідок, відсутність термінологічної бази його пізнання в сфері обраного дослідження. Перспективи. Важливими є подальші наукові дослідження стосовно здійснення аналізу практичних аспектів використання фінансових методів, що сприятиме з’ясуванню існуючих проблем та виокремленню напрямів їх вирішення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38073
ISSN: 1818-5754
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Шулюк 6.pdf483.95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.