Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38130
Назва: Фінансове забезпечення аграрного сектора у контексті просторового розвитку економіки.
Автори: Алексеєнко Людмила Михайлівна, Alekseyenko Lyudmyla
Ціжма Оксана Анатоліївна
Ключові слова: фінансове забезпечення
аграрний сектор
аграрна реформа
просторовий розвиток економіки
діджиталізація господарських товариств
державне регулювання
ризик
Дата публікації: 2019
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика» 2019.
Бібліографічний опис: Алексеєнко Л. М., Ціжма О. А. Фінансове забезпечення аграрного сектора у контексті просторового розвитку економіки. Економічний простір. 2019. Вип. 149. С. 107–120.
Короткий огляд (реферат): В статті піднімаються питання, які визначають теоретико-емпіричні аспекти наукового дослідження фінансового забезпечення аграрного сектора. Постала необхідність модернізації системи фінансового забезпечення в умовах просторового розвитку економіки та системного реформування державного регулювання національного фінансового ринку. Назріла необхідність переглянути і наповнити новим змістом врегулювання права на придбання юридичними та фізичними особами землі у приватну власність, реєстрацію права землеволодіння та землекористування. Методологія і методика дослідження базуються на діалектичному, системному та інституціональному підходах, відповідно до яких аграрний сектор і достатність фінансового забезпечення розглядаються у нерозривному зв’язку та причинно-наслідковій зумовленості. Систематизовано основні теоретико-методичні підходи до обґрунтування сутності фінансового забезпечення та з’ясування його ролі у забезпеченні просторового розвитку економіки; розкрито сучасні підходи до державного регулювання фінансового ринку з метою запобігання спекулятивним операціям з цінними паперами і іншими фінансовими інструментами та маніпулюванню цінами; визначено інституційні засади й охарактеризовано сучасні тенденції розвитку корпоративного сектору в умовах розширення диспозитивності та діджиталізації господарських товариств. Окреслені принципи щодо гарантування встановлення внутрішніх процедур оцінки підтримки фінансової стабільності сприятимуть виходу сільськогосподарських підприємств на фінансовий ринок з метою залучення або розміщення вільних капіталів. Розвиток системи фінансового забезпечення потребує підвищення продуктивності банківської системи, запровадження FinTech, розбудови платіжної інфраструктури відповідно до Директиви ЄС PSDII, впровадження стандартів ISO та гарантування кібербезпеки для учасників ринку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38130
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
345-Текст статті-469-1-10-20200330.pdf325.97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.