Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38132
Назва: Ринок страхових послуг: основні імперативи стратегічного розвитку.
Інші назви: Market of Insurance Services : Basic Imperatives of Strategic Develipment.
Автори: Алексеєнко Людмила Михайлівна, Alekseyenko Lyudmyla
Кулина Галина Миронівна, Ціжма Юрій Іванович
Ключові слова: інноваційні технології
ринок страхових послуг
стратегія розвитку
новітні тренди
фінансова глобалізація
цифровізація економіки
цифрові платформи
Дата публікації: 2019
Видавництво: Львівський національний університет імені Івана Франка.
Бібліографічний опис: Алексеєнко Л. М., Кулина Г. М., Ціжма Ю. І. Ринок страхових послуг: основні імперативи стратегічного розвитку. Формування ринкової економіки в Україні: зб. наук. праць. 2019. Вип. 41. С. 3–10.
Короткий огляд (реферат): Досліджено визначальні риси формування цифрової економіки та окреслено їх вплив на функціонування фінансових посередників. Висвітлено основні новації та сучасні фінансові технології, які застосовуються у страховій індустрії з метою утримання чи досягнення конкурентніших переваг або ж ефективності управлінських рішень, що призводить до перетворення страхової справи в індустрію нового покоління. Здійснено аналіз тенденцій розвитку ринків страхових послуг окремих країн і групи страхових компаній України за основними показниками діяльності. Оцінено рівень економічної безпеки вітчизняного страхового ринку з метою виявлення стратегічних пріоритетів його розвитку. Акцентовано увагу на потребі удосконалення основ функціонування вітчизняного ринку страхових послуг відповідно до пропонованої стратегії, яка охоплює п’ять складових: нарощення обсягів страхової діяльності та розширення капіталізації ринку, формування професійної інфраструктури ринку, апробування інноваційних підходів до розвитку страхової діяльності та страхового ринку в цілому, досягнення раціонального співвідношення між ключовими структурними характеристиками функціонування ринку, а також гармонізацію вітчизняного страхового законодавства з міжнародними стандартами і нормами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38132
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФРЕУ-41-2019-А-В.pdf5.91 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.