Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38356
Назва: Криптоактиви у системі бухгалтерського обліку та звітності
Інші назви: Crypto Assets in the System of Accounting and Reporting
Автори: Бруханський, Руслан Феоктистович
Спільник, Ірина Володимирівна
Ключові слова: криптоактив
криптовалюта
блокчейн
токен
коїн
об’єкт бухгалтерського обліку
цифрова економіка
криптоіндустрія
Дата публікації: 2019
Видавництво: Проблеми економіки
Бібліографічний опис: Бруханський Р. Ф., Спільник І. В. Криптоактиви у системі бухгалтерського обліку та звітності. Проблеми економіки № 2 (40), 2019. С.145-156.
Серія/номер: 2;
Короткий огляд (реферат): Метою статті є ідентифікація й обґрунтування перспектив вирішення проблеми інтеграції нових криптографічних об’єктів у систему бухгалтерського обліку та звітності. Зважаючи на нормативно-правову неврегульованість застосування атрибутів цифрової економіки, акцентовано увагу на необхідності генерування облікового статусу криптоактивів. Окреслено проблематику визнання криптоактивів (криптовалюти й інших, відмінних від криптовалюти, токенізованих активів) як об’єктів бухгалтерського обліку. Досліджено дискусійне питання ідентифікації криптовалюти для цілей бухгалтерського обліку (грошовими коштами, їх еквівалентами, валютою, товарами, запасами, фінансовими інвестиціями, нематеріальними активами тощо). Окреслено проблематику документального підтвердження здійснених з криптоактивами операцій; ідентифікації виду активів, до якого слід відносити певні токенізовані активи; визначення способу оцінювання криптоактивів з метою забезпечення достовірного відображення їх вартості; забезпечення належної системи внутрішнього контролю операцій з криптоактивами. Сформульовано припущення про проблематичність застосування універсального підходу до відображення криптоактивів у системі бухгалтерського обліку з огляду на їх різноманітність і відмінності виконуваних функцій. Визнано, що сприйняття бухгалтерським обліком криптоактивів є достатньо складною у методологічному плані, однак надзвичайно новітньою і перспективною проблемою, яка потребує комплексного вирішення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38356
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Криптоактиви у системі бухгалтерського обліку та звітності.pdf2.14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.