Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38560
Назва: Доступність адміністративно-правових засобів захисту прав у публічно-правовій сфері
Інші назви: Availability of administrative remedies in public law
Автори: Мазурик, Наталія Ігорівна
Mazuryk, N. I.
Ключові слова: доступність
засоби
адміністративно-правовий захист
адміністративно-юрисдикційний захист
адміністративне оскарження
адміністративний процес
юрисдикційний процес
правосуддя
права громадян
Дата публікації: 2020
Видавництво: Тернопіль : ТНЕУ
Бібліографічний опис: Мазурик, Наталія Ігорівна Доступність адміністративно-правових засобів захисту прав у публічно-правовій сфері [Текст] : дис. ... канд. юр. наук : 12.00.07 / Наталія Ігорівна Мазурик. – Тернопіль : ТНЕУ, 2020. – 200 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація є одним із перших в Україні комплексних досліджень доступності адміністративно-правових засобів захисту прав у публічно-правовій сфері. Результатом дослідження є комплекс наукових узагальнень, висновків, низка нових наукових положень, важливих для сучасної теорії адміністративного права. У роботі уперше запропоновано доступність засобів адміністративно-правового захисту розглядати як сукупність правових та організаційних чинників об’єктивного та суб’єктивного походження, які у системній взаємодії створюють належні умови для реалізації особою права на захист у відносинах із суб’єктами владних повноважень шляхом адміністративного оскарження або звернення до суду. Зокрема, у роботі: охарактеризовано спрямованість адміністративно-правових норм на захист прав, свобод та законних інтересів; визначено зміст та предмет доступності засобів адміністративно-правового захисту; систематизовано принципи забезпечення доступності захисту в юрисдикційному процесі; розглянуто статус та повноваження суб’єктів права на доступ до адміністративно-юрисдикційного захисту;проаналізовано засади контролю в питаннях доступності засобів адміністративно-правового захисту; розкрито ключові проблеми забезпечення доступності засобів адміністративного-правового захисту в умовах реформування інституційних стандартів правосуддя;розроблено пропозиції та рекомендації теоретичного та практичного значення, спрямовані покращення доступності захисту прав громадян у публічно-правовій сфері.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38560
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mazurik.pdf1.11 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.