Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38566
Назва: Принципи адміністративного судочинства
Інші назви: Principles of administrative proceedings
Автори: Скрипченко, Вадим Олександрович
Skripchenko, V. O.
Ключові слова: адміністративне судочинство
принципи судочинства
принцип
система принципів
зміст принципів
засади адміністративного судочинства
правосуддя
Дата публікації: 2020
Видавництво: К. : ВМУРЛ Україна
Бібліографічний опис: Скрипченко, Вадим Олександрович Принципи адміністративного судочинства [Текст] : дис. ... канд. юр. наук : 12.00.07 / Вадим Олександрович Скрипченко. – К. : ВМУРЛ Україна, 2020. – 206 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація є одним із перших в Україні комплексних досліджень правової природи та системи принципів адміністративного судочинства. Результатом дослідження є комплекс наукових узагальнень, висновків, низка нових наукових положень, важливих для сучасної теорії адміністративного права. Мета дисертації полягає у науковій розробці питань правової природи принципів адміністративного судочинства та їхньої системи, а також формування на цій основі науковообґрунтованих пропозицій та рекомендацій теоретико-методологічного та практичного характеру, спрямованих на покращення здійснення адміністративного судочинства. У роботі розкрито сучасні проблеми та перспективи розвитку адміністративного судочинства; визначено поняття та розкрито правову природу принципів адміністративного судочинства; охарактеризовано принципи верховенства права, а також рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом; досліджено зміст принципів гласності і відкритості судового процесу та його повного фіксування технічними засобами; визначено особливості принципів змагальності сторін, диспозитивноті та офіційного з’ясування всіх обставин у справі; розкрито сутність принципу обов’язковості судового рішення та забезпечення права на апеляційний перегляд справи, а також забезпечення права на касаційне оскарження судового рішення у випадках, визначених законом; охарактеризовано принцип розумність строків розгляду справи судом та неприпустимість зловживання процесуальними правами і відшкодування судових витрат фізичних та юридичних осіб, на користь яких ухвалене судове рішення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38566
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
diss-skripchenko.pdf2.17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.