Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39849
Назва: Концепт перспектив експорту сільськогосподарської та харчової продукції України
Автори: Пасічник, Юрій
Ключові слова: Баланс зернових
експорт
індексація цін
концепт
тенденції
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Пасічник, Ю. Концепт перспектив експорту сільськогосподарської та харчової продукції України [Текст] / Юрій Пасічник // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 2. – С. 265-283.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано сучасний світовий стан ринку експортної продовольчої продукції та виявлено відповідні тренди. Обґрунтовано, що пріоритетний напрям експортних поставок у розвинені країни світу – це продукти переробки сільськогосподарської сировини зі значною доданою вартістю. Встановлено дві протилежні тенденції: чисельність населення світу перманентно зростає, а ареал виробництва сільськогосподарської продукції й морські рибні запаси мають стійку тенденцію до зменшення, що зумовлює необхідність впровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур і збільшення експортних поставок. Доведено, що за певних умов Україна має позитивні шанси щодо зростання експортних продовольчих поставок, зокрема продуктів харчування глибокої технологічної переробки. Визначено, що для реалізації завдання щодо збільшення продовольчих експортних поставок потрібно розробити концепт перспектив цього експорту. З урахуванням потенційних сировинних сільськогосподарських ресурсів за умов впровадження інноваційних технологій виробництва продукції харчової промисловості сформовано базові положення, принципи й модель концепту перспектив експорту харчових продуктів нашої держави. Зазначено, що пропонований концепт базується на потенційних агропромислових можливостях України та є реальним до впровадження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39849
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№2) Червень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПАСІЧНИК.pdf361.54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.