Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39851
Назва: Гнучке управління проектами у державному секторі: методологічні аспекти
Автори: Богданова, Маргарита
Парашкевова, Евеліна
Стоянова, Маріела
Ключові слова: Гнучке управління проектами
державне управління
впровадження методології
«непрограмні» галузі
урядові організації
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Богданова, М. Гнучке управління проектами у державному секторі: методологічні аспекти [Текст] / Маргарита Богданова, Евеліна Парашкевова, Маріела Стоянова // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 2. – С. 303-318.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що одним із сучасних підходів до вдосконалення бізнесорганізацій – це гнучке управління проектами. Вказано, що такий підхід з’явився у галузі програмного забезпечення в 2001 р., але поступово він поширився на інші «непрограмні» галузі. Проте, наголошено, що адаптація цього підходу до державного сектору потребує певної трансформації гнучкої методології, оскільки ці два сектори радикально відрізняються. Зауважено, що робота державного сектору заздалегідь визначена регламентом, він недостатньо зорієнтований на користувачів послуг, бюрократизований і організований ієрархічно. Обґрунтовано, що все це є бар’єром для гнучкого управління проектами, яке має на меті надання автономності команді проекту, виявлення частих та чесних відгуків клієнтам й іншим зацікавленим сторонам, забезпечення гнучкості обсягу проекту та ін. Визначено, що метою статті є представлення концепції методології гнучкого управління проектами в державному секторі й обговорення питань, пов’язаних з його впровадженням у державних організаціях.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39851
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№2) Червень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БОГДАНОВА.pdf270 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.