Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/40541
Назва: Стратегічне планування діяльності підприємств: теоретичні аспекти
Інші назви: STRATEGIC PLANNING OF ENTERPRISES ACTIVITIES: THEORETICAL ASPECTS
Автори: Костецька, Наталія Іванівна
Kostetska, Nataliia
Ключові слова: планування
стратегічне планування
стратегія
стратегічний план
переваги стратегічного планування
недоліки стратегічного планування
принципи
Дата публікації: 2020
Видавництво: Інноваційна економіка
Бібліографічний опис: Костецька Н.І. Стратегічне планування діяльності підприємств: теоретичні аспекти / Костецька Н.І. // Інноваційна економіка. – 2020. – № 7-8(85). – С. 65–71.
Короткий огляд (реферат): Мета. Дослідження теоретико-методологічних основ стратегічного планування та особливостей його впровадження в практичну діяльність підприємств у сучасних умовах. Методика дослідження. Теоретичною та методологічною основою дослідження є наукові праці вчених з питань стратегічного планування діяльності підприємства. У статті використано такі загальнонаукові методи дослідження: порівняння та теоретичного узагальнення – для дослідження сутності стратегічного планування та стратегії підприємства, абстрактно-логічний – для виявлення передумов стратегічного планування і вимог до його здійснення, аналізу та синтезу – для визначення принципів стратегічного планування. Результати. Досліджено сутність, значення та мету стратегічного планування діяльності підприємств у сучасних умовах. Виявлено передумови впровадження стратегічного планування у діяльність вітчизняних підприємств. Наведено основні переваги та недоліки стратегічного планування. Визначено перешкоди, з якими стикаються підприємства під час практичної реалізації стратегічного планування. Встановлено основні вимоги до стратегічного планування, які перешкоджатимуть проблемам у майбутньому. Виокремлено найбільш важливі принципи, які сприятимуть підвищенню ефективності стратегічного планування на підприємствах. Наукова новизна. Обґрунтовано необхідність встановлення певних вимог до стратегічного планування, дотримання яких дозволить досягнути поставленої мети. Визначено найбільш важливі принципи, які впливають на результативність процесу стратегічного планування. Практична значущість. Отримані результати дослідження спрямовані на удосконалення стратегічного планування за рахунок дотримання визначених вимог та принципів при впровадженні стратегічного планування у практичну діяльність підприємств у сучасних умовах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/40541
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
676-1424-1-SM.pdf671.42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.