Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41372
Назва: Лексичні засоби впливу мовної одиниці "фейк"
Автори: Рибачок, Світлана Михайлівна
Ключові слова: Ключові слова: вплив мовних засобів, лексичні засоби впливу слова, трансформація денотативно-сигніфікативного зв’язку, порожній, дифузний денотат, медіа та соціальні ресурси.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Острог:Вид-во НаУОА
Серія/номер: Філологія;
Короткий огляд (реферат): Стаття привертає увагу до проблеми прихованого інформаційно-та соціо-психологічного впливу мовних засобів на свідомість людини. Виявлено, що прихований вплив домінантної мовної одиниці «fake news» формується на основі трансформацій денотативно-сигніфікативного зв’язку, зумовленого екстралінгвістичними чинниками. Ефективні засоби впливу лексеми «fake» є порожній денотат, що не відповідає дійсності, дифузний денотат, що позначає різнорідні явища та розтягнуті сигніфікати. Лексичними та граматичними засобами впливу даної лексеми є синонімічні засоби, евфемізми на семіотичному рівні та метафори, штампи, міфи та введення експерта на метасеміотичному рівні, що цілеспрямовано використовуються медіа та соціальними онлайн ресурсами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41372
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3_Rybachok.docx40.9 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.