Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42862
Назва: Інституційний аспект ревіталізації браунфілдів: приклад Україні
Автори: Солдак, Мирослава
Ключові слова: Браунфілд
інститути регіонального розвитку
модернізація
промисловість
ревіталізація
технологічний розвиток
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Солдак, М. Інституційний аспект ревіталізації браунфілдів: приклад Україні [Текст] / Мирослава Солдак // Журнал європейської економіки. – 2021. – Т. 20, № 2. – С. 315-340.
Короткий огляд (реферат): Досліджено інституційний аспект відновлення браунфілдів − ділянок або об’єктів, які є покинутими, мають проблеми екологічного забруднення та потребують проведення заходів для подальшого ефективного використання з метою соціального та економічного розвитку території. Як інструмент виявлення проблемних питань ревіталізації старопромислових територій в Україні та перевірки гіпотези про необхідність формування її інституційного супроводу для забезпечення модернізації економіки регіонів використано метод експертного опитування. Загальний висновок, який можна зробити з проведеного дослідження, полягає в тому, що інституційні заходи з відновлення занедбаних територій мають бути спрямовані на культивування спеціальних інститутів сприяння ревіталізації браунфілдів з метою модернізації економіки регіонів, а саме: трансформації браунфілдів у простори розміщення об’єктів інноваційної інфраструктури та організацій підтримки малого і середнього підприємництва; підтримки розумної спеціалізації регіону шляхом розміщення промислових об’єктів, які відповідають сучасному рівню розвитку технологій, мають модернізоване виробництво, спеціалізуються на випуску наукоємної продукції або переробці відходів, розташованих на занедбаній території на принципах циркулярної економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42862
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 20 (№2) Червень 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СОЛДАК.PDF360.48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.