Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4622
Назва: Україна в системі європейських цивілізаційних цінностей
Інші назви: Ukraine in the System of European Values
Автори: Куриляк, Віталіна
Kuryliak, Vitalina
Ключові слова: геополітичний центр
інтеграція
українська модернізація
цивілізація
Дата публікації: 2014
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Куриляк, В. Україна в системі європейських цивілізаційних цінностей [Текст] / Віталіна Куриляк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2014. - Вип. 2. - С. 40-52.
Короткий огляд (реферат): Досліджено проблеми окреслення підходів до визначення образу і місії України у новому світовому економічному порядку, що формується. Методологічною підставою є віднесення України до локальних цивілізацій відтіненого характеру, яка тривалий час існувала в рамках інших цивілізацій і, незважаючи на це, зберегла свою національну ідентичність. Показано, що в українському менталітеті домінує індивідуалізм, який притаманний тільки для західної цивілізації на відміну від євразійців, конфуціанців і мусульман, які відносяться до колективістських культур. Логічна конструкція пропозицій полягає у необхідності формування в Україні такого ділового клімату, який забезпечить прискорення інтеграційних процесів у євроатлантичному напрямку, і наздоганяючої стратегії з урахуванням досягнень різних цивілізацій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4622
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2014 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Куриляк В..pdf407.13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.