Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4647
Назва: Методологічні засади фінансування місцевого розвитку за участі територіальних громад
Інші назви: Methodological bases of financing community-based local development
Автори: Петрушенко, Юрій
Petrushenko, Yurii
Ключові слова: фінансування
місцевий розвиток
громада
мотивація участі
Дата публікації: 2014
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Петрушенко, Ю. Методологічні засади фінансування місцевого розвитку за участі територіальних громад [Текст] / Юрій Петрушенко // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2014. - Вип. 2. - С. 112-123.
Короткий огляд (реферат): Наголошено, що на початку XXI століття проекти економічного розвитку, засновані на задоволенні потреб суспільства та безпосередньо за його участі, стали важливою формою фінансової підтримки територіальних спільнот. Встановлено, що підходи, засновані на участі територіальних громад, значною мірою зосереджені на поліпшенні місцевого управління шляхом інституціоналізації процесів на локальному рівні. Вказано, що такі підходи можуть зміцнити національну систему розподілу фінансових ресурсів і дозволяють орієнтуватися на пріоритети місцевого розвитку. Обґрунтовано, що незважаючи на значні практичні досягнення проектів місцевого розвитку, зорієнтованих на участь місцевих громад, у всьому світі інституціоналізація цього підходу відбувається досить повільно у зв’язку з недостатнім науковим вивченням і узагальненням існуючих результатів. Здійснено подальшу розробку методологічних засад фінансування місцевого розвитку на основі дослідження досвіду міжнародних організацій та використання підходу до місцевого розвитку, орієнтованого на громаду, в Україні. Проведено аналіз двох основних концепцій місцевого розвитку, зорієнтованого на участь громад: community-based development та community-driven development. Розглянуто передумови ефективного застосування цього підходу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4647
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2014 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Петрушенко Ю..pdf418.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.