Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4685
Назва: Роль рідної мови в становленні української національної ідентичності
Автори: Шумка, Михайлина
Ключові слова: нація,
nation,
національна культура .
national culture,
духовна культура
national identity.
мовна картина світу
language world picture
націрнальна самоідентичність
spiritual culture,
Дата публікації: 2015
Видавництво: Актуальні проблеми філософії та соціології. Науково-практичний журнал. Випуск 4. Одеса. –2015. – С.172-178.
Бібліографічний опис: Шумка, М. Л. Роль рідної мови в становленні української національної ідентичності / Михайлина Леонівна Шумка // Актуальні проблеми філософії та соціології. Науково-практичний журнал. Випуск 4. Одеса. –2015. – С.172-178.
Короткий огляд (реферат): У статті ведеться аналіз ролі мови у формуванні національної ідентичності. Наголошується на тому, що національні інтереси та духовне здоров’я нації виражається за допомогою мови. У мовній картині закріплюється світорозуміння народу. Мова володіє здатністю зберігати й передавати історію свого народу. Розвиненість національної мови та володіння рідною мовою є головним критерієм соціальної ідентичності й самодостатності людини та нації. Мова виступає головним чинником консолідації нації. Ступінь розвитку рідної мови залежить від ступеня зрілості народу та глибини його духовної культури. Незважаючи на різні суперечності в мовному питанні, на думку значної частини українців, державна українська мова є найпошанованішою мовою. Ров’язання мовного питання залежить від зміни світоглядних смислів та психологічного клімату в країні. Українська мова повинна бути престижною у досягненні кар’єри. В умовах глобалізаційного простору першорядним завданням для всіх нас є збереження мовної самобутності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4685
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
РОЛЬ РІДНОЇ МОВИ.pdf193.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.