Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4691
Назва: Багатство як реальна загроза духовності (християнський контекст)
Автори: Шумка, Михайлина
Грицишина, Ірина
Ключові слова: багатство
християнство
грошолюбство
матеріальні блага
Дата публікації: 2014
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Шумка, М., Грицишина І. Багатство як реальна загроза духовності (християнський контекст) / Михайлина Шумка, Ірина Грицишина // Світоглядні та соціокультурні засади формування модерної української нації : щоріч. наук. пр. / відп. за вип. Т. В. Гончарук. – Тернопіль : ТНЕУ, 2015. – С. 38-43.
Короткий огляд (реферат): Багатство і бідність самі по собі не можна класифікувати як добро чи зло. Добрим чи лихим може бути спосіб використання благ. На питання, як правильно ставитися до грошей, Святе Письмо дає чітку відповідь: не бути занадто до них прив’язаними, розцінювати багатство як спосіб послужити ближнім, покладатися на Господа у всіх своїх справах. Біблія застерігає не розцінювати гроші та багатство як останню надію і опору в житті. Адже все земне швидкоплинне. Воно тільки відволікає увагу від істинного шляху. Часто золото засліплює людині очі, заполоняє розум, відволікає від головної мети нашого життя. У прагненні багатства люди нерідко вдаються до нечесних засобів, забуваючи, що по-справжньому збагачує рука Господня. А справжнім багатством виступають не гроші, а мудрість та духовна сила. Тільки вони можуть допомогти пройти справжнє гідне людини життя.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4691
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.