Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4692
Назва: Трансформація гуманістичних ідей в сучасності
Автори: Шумка, Михайлина
Шандрук, Ілона
Ключові слова: гуманізм
трансформаційні ідеї
людиноцентризм
"постлюдина"
Дата публікації: 2014
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Шумка, М., Шандрук І. Трансформація гуманістичних ідей в сучасності / Михайлина Шумка, Ілона Шандрук // Світоглядні та соціокультурні засади формування модерної української нації: щоріч. наук. пр. / відп. за вип. Т. В. Гончарук. – Тернопіль : ТНЕУ, 2014. – С. 72-80.
Короткий огляд (реферат): Гуманізація присутня у кожній складові суспільного процесу, причому не тільки як зовнішній імпульс, а як іманентно притаманна самій його суті. І на цьому етапі висновуємо про суспільний розвиток, домінуючим фактором якого є людський прогрес, відтворення людського потенціалу. Воднораз на певному рівні розвитку інша структура спрямованості суспільства не тільки неефективна, але й практично неможлива і за великим рахунком навіть небезпечна, зважаючи на дуже високі економічні, політичні, соціальні, людські, екологічні витрати. Саме з цих причин альтернативи гуманістичного типу суспільного розвитку в сучасному світі на будь-якому структурному рівні просто не існує. Протягом останніх десятиліть ХХ століття в розвинених країнах сфера виробництва нематеріальних благ і послуг зростала швидше, ніж суспільний продукт. У 60-80-х роках наука поступово прийшла до усвідомлення, що зміст економічного зростання не може полягати в досягненні кількісних цілей, а саме зростання не може вимірюватися деякою величиною матеріальних благ, будь-яким кількісним показником, навіть таким, як величина валового національного продукту . Стало очевидно, що розвиток суспільства неможливо адекватно виразити показником зростання доходу на душу населення без відповідних індикаторів, які враховують гуманістичну складову, тобто різноманітні аспекти індивідуального людського життя і групових взаємозв’язків, включаючи соціальну рівність, освіта, здоров’я, стан довкілля, економічну безпеку, культурне багатство.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4692
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Трансформація гуманістичних ідей в сучасності (2).pdf228.86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.