Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50125
Назва: Фіскальні імперативи зменшення нерівності доходів і багатства в суспільстві
Інші назви: Fiscal imperatives of reducing incomes and wealth inequality in society
Автори: Валігура, Тетяна Володимирівна
Ключові слова: фіскальні імперативи;
фіскальна політика;
фіскальний простір;
податок;
податок на доходи фізичних осіб;
персональний прибутковий податок;
ПДВ;
податок на прибуток;
бюджет;
державні видатки;
видатки бюджету;
соціальні трансферти;
доходи;
багатство
Дата публікації: 2024
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Валігура Т.В. Фіскальні імперативи зменшення нерівності доходів і багатства в суспільстві. – Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 072 – Фінанси, банківська справа та страхування. – Західноукраїнський національний університет Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, 2024.
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена обґрунтуванню та розвитку теоретичних і методичних основ формування фіскальних імперативів зменшення нерівності доходів і багатства в суспільстві та розробці практичних рекомендацій щодо їх застосування в Україні. Актуальність теми зумовлена необхідністю застосування методів державного регулювання доходів та багатства в суспільстві у відповідь на зростаючу економічну нерівність. Пріоритетне місце в структурі таких методів належить фіскальній політиці та інструментам її реалізації. Визначення відповідної теперішнім соціально-економічним процесам імперативності у сферах справляння податків, здійснення видатків бюджету та надання соціальних трансфертів сприятиме зниженню нерівності доходів та багатства в суспільстві, яка стала особливо відчутною в умовах воєнного стану в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50125
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dis_Valihura_T.V..pdf5.55 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.