Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50173
Назва: Методи захисту веб-застосунку від XSS і CSRF вразливостей
Інші назви: Methods of protecting a web application from XSS and CSRF vulnerabilities
Автори: Доліновський, Роман Мирославович
Ключові слова: XSS
CSRF
міжсайтовий скриптинг
підробка міжсайтових запитів
веб безпека
веб застосунок
cross-site scripting
cross-site request forgery
web security
web application
Дата публікації: 2023
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Доліновський, Р. М. Методи захисту веб-застосунку від XSS і CSRF вразливостей = Methods of protecting a web application from XSS and CSRF vulnerabilities : кваліфікаційна робота : спец. 125 – кібербезпека освітньо-професійна програма – кібербезпека / Роман Мирославович Доліновський ; наук. керівник к.т.н., доц. С. В. Івасьєв. Тернопіль : ЗУНУ, 2023. 74 с.
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота на тему “ Методи захисту веб-застосунку від XSS і CSRF вразливостей” зі спеціальності 125 –кібербезпека написана обсягом 74 сторінки і містить 16 ілюстрацій, 2 додатки та 34 джерела за переліком посилань. Метою роботи дослідження та вивчення методів захисту веб-додатків від поширених загроз безпеки, таких як міжсайтовий скриптинг (XSS) та міжсайтове підроблення запитів (CSRF); оцінка та описання ефективних підходів для зменшення ризиків, пов'язаних з XSS та CSRF. Методи досліджень базуються на використанні способів виявлення і виправленню XSS та CSRF вразливостей; викоритання автоматизованих інструментів для пошуку вразливостей. Досліджено можливості проведення попереднього аналізу на предмет XSS та CSRF вразливостей. Проаналізовано та порівняно існуючі стратегії захисту від цих вразливостей та запропоновано вдосконалення методологій захисту Розроблено локальний продукт, який не тільки демонструє актуальні вразливості, але й висвітлює методи захисту від них. Такий практичний підхід дає реальне уявлення про те, як вразливості можуть проявлятися в реальних веб-додатках і як їх можна ефективно усунути або запобігти їм. Результати роботи можуть бути застосовані в сфері веб-розробки та безпеки для удосконалення заходів захисту від атак XSS і CSRF у веб-додатках. Організації, що розробляють та підтримують веб-системи, можуть використовувати рекомендації та методології цієї роботи для забезпечення вищого рівня безпеки своїх продуктів та захисту користувачів від потенційних кіберзагроз.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50173
Розташовується у зібраннях:2023-2024 н. р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВКР ДОЛІНОВСЬКИЙ.pdf1.58 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.