Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50198
Назва: Метод шифрування даних на основі коригуючих кодів
Інші назви: Data Encryption Method Based on Error-Correcting Codes
Автори: Цезарук, Софія Юріївна
Ключові слова: шифрування
дешифрування
хеммінг
асинхронний метод
коригуючі коди
encryption
decryption
hamming
asynchronous method
error corrective codes
Дата публікації: 2023
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Цезарук, С. Ю. Метод шифрування даних на основі коригуючих кодів = Data Encryption Method Based on Error-Correcting Codes : кваліфікаційна робота : спец. 125 – кібербезпека освітньо-професійна програма – кібербезпека / Софія Юріївна Цезарук ; наук. керівник д.т.н., проф. В. В. Яцків. Тернопіль : ЗУНУ, 2023. 92 с.
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота на тему “Метод шифрування даних на основі коригуючих кодів” зі спеціальності 125 – кібербезпека написана обсягом 94 сторінки і містить 13 ілюстрацій, 9 таблиць та 30 джерел за переліком посилань. Метою роботи є підвищення надійності методу шифрування даних на основі коригуючих кодів та розробка алгоритму асинхронних потоків коду Хеммінга, для покращення швидкодії та ефективності кодування. Методи досліджень базуються на використанні коригуючих кодів, кодів Хеммінга, окрім того було використано методи статистичного аналізу для обробки результатів експериментів та методи. Проаналізовано принципи роботи коригуючих кодів та методів шифрування, основи їх реалізації та використання, фактори вибору коригуючих кодів, методи кодування та декодування, аналіз однобітових помилок, шляхи вдосконалення асинхронними потоками коду Хеммінга для збільшення продуктивності кодування та декодування даних, особливо для великих обсягів даних, покращення масштабованості кодування та декодування даних, збільшення гнучкості кодування та декодування даних. Розроблено вдосконалений метод шифрування даних на основі коду Хеммінга з використанням асинхронних потоків, а саме асинхронні потоки дозволяють виконувати кодування та декодування даних на декількох процесорах або ядрах одночасно, що значно підвищує продуктивність кодування та декодування даних для великих обсягів даних. Це вирішує питання масштабності, а також пришвидшує швидкодію кодування. Реалізовано код Хеммінга та код Хеммінга з асинхронними потоками на мові програмування Python Результати роботи можуть бути використані в системах передачі даних по мережі, таких як CDN (Content Delivery Network) або VPN (Virtual Private Network), системах зберігання даних, таких як NAS (Network Attached Storage) або SAN (Storage Area Network), розроблений метод шифрування даних може бути використаний для підвищення продуктивності зберігання даних, особливо для великих обсягів даних, також в системах обробки даних в реальному часі, таких як системи відеоспостереження або системи медичної діагностики, розроблений метод шифрування даних може бути використано для підвищення ефективності обробки даних, особливо для великих обсягів даних. Даний метод шифрування даних є перспективним рішенням для захисту даних в широкому спектрі застосунків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50198
Розташовується у зібраннях:2023-2024 н. р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Цезарук.pdf3.28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.