Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/5030
Назва: Організація бухгалтерського обліку діяльності підприємств з переробки сільськогосподарської продукції
Інші назви: Organization of accounting at food-processing enterprises
Автори: Рожелюк, Вікторія Миколаївна
Rozheliuk, V. M.
Ключові слова: інформаційна економіка
організація бухгалтерського обліку
удосконалення
нормативно-правове регулювання
облікова політика
переробка
виробництво
витрати
гармонізація
information economics
organization of accounting
modernization
legal regulation
accounting policy
processing
production
expenses
harmonization
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Рожелюк, Вікторія Миколаївна. Організація бухгалтерського обліку діяльності підприємств з переробки сільськогосподарської продукції [Текст] : дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.09 / Рожелюк Вікторія Миколаївна ; Нац. акад. аграр. наук України, Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". - Київ, 2015. - 455 с.
Короткий огляд (реферат): АНОТАЦІЯ Рожелюк В. М. Організація бухгалтерського обліку діяльності підприємств з переробки сільськогосподарської продукції. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.09 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності). – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», Київ, 2016. Удосконалено формулювання поняття «організація бухгалтерського обліку». Обґрунтовано доцільність проведення попередньої оцінки ефективності удосконалюючих організаційних заходів через використання узагальнених в обліковій політиці критеріїв. Доведено наявність базових основ використання бухгалтерської служби підприємства в ролі продуцента знань. Запропоновано уточнений перелік складових організації бухгалтерського обліку. Сформовано чотирирівневу модель нормативно-правового забезпечення організації обліку. Запропоновано проект Національного стандарту (положення) бухгалтерського обліку «Організація системи обліку суб’єкта діяльності» та форму додатка «Ефективність організації бухгалтерського обліку» до Наказу «Про облікову політику». Обґрунтовано базові засади організації інтегрованої (комбінованої) форми обліку для підприємств з переробки сільськогосподарської продукції. Розроблено теоретико-організаційні основи організації бухгалтерського обліку витрат операційної діяльності підприємств з переробки сільськогосподарської продукції на засадах теорії графів. Запропоновано перелік етапів здійснення гармонізації бухгалтерського обліку в Україні з міжнародними вимогами. Ключові слова: інформаційна економіка, організація бухгалтерського обліку, удосконалення, нормативно-правове регулювання, облікова політика, переробка, виробництво, витрати, гармонізація. ANNOTATION Rozheliuk V.M. Organization of accounting at food-processing enterprises. – Manuscript. Dissertation for obtaining the scientific degree of Doctor of Economic Sciences on specialty 08.00.09 – Accounting, Analysis and Audit (According to the Types of Economic Activities). – National Scientific Centre «Institute of Agrarian Economics», Kyiv, 2016. The thesis deals with the comprehensive research of information economics impact upon accounting organization at food-processing enterprises. There was updated the notion “organization of accounting” due to which its key requirements and main constituents including new ones substantiated. The author proved the necessity of preliminary assessment of efficiency of organization measures by means of application of common accounting criteria and developed theoretical essentials for protection of accounting data that influence upon economic agent’s competitive position on the food-staff market as well as the necessity to use the accounting operations as a producer of both accounting data and knowledge being suggested to be used as extra source of revenues. There was proposed the updated list of the components for organization of accounting and 4-level model of accounting was formed. The author suggested the project of National Standard of Accounting “Organization of Accounting for Economic Agent” and Annex “Substantiation of Necessity of Alternative Approach to Accounting” to Order “About Accounting Policy”. There were also substantiated the essentials of integrated (combined) accounting for food-processing enterprises and the leading algorithm of its implementation was elaborated. The classification of production expenses was updated and the list of calculation entries for food-processing enterprises was specified. The theoretical essentials of operation expenses accounting at food-processing enterprises were elaborated on the basis of graph theory. The author developed the theoretical basis for transformation of accountants’ knowledge into production factor and investigated organizational and practical aspects of their positioning as intangible assets. There was identified a number of problems that appeared under the process of harmonization of domestic accounting with international standards and a list of stages to implement it was proposed. Key words: information economics, organization of accounting, modernization, legal regulation, accounting policy, processing, production, expenses, harmonization.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/5030
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дисертація=Рожелюк В.М..pdf8.49 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.