Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50435
Назва: Інтелектуальний метод класифікації наслідків техногенних катастроф
Інші назви: Intelligent Method for Classification of Technogenic Disaster Consequences
Автори: Маркопольський, Сергій Володимирович
Ключові слова: техногенні катастрофи
аналіз тексту
машинне навчання
управління ризиками
technogenic disasters
text analysis
machine learning
risk management
Дата публікації: 2023
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Маркопольський, С. В. Інтелектуальний метод класифікації наслідків техногенних катастроф = Intelligent Method for Classification of Technogenic Disaster Consequences : кваліфікаційна робота : спец. 122 – комп’ютерні науки освітньо-професійна програма – комп’ютерні науки / Сергій Володимирович Маркопольський ; наук. керівник к.т.н. Д. І. Загородня. Тернопіль : ЗУНУ, 2023. 86 с.
Короткий огляд (реферат): Мета дослідження полягала у розробці та застосуванні інтелектуального методу класифікації наслідків техногенних катастроф на основі аналізу текстових та кількісних даних для покращення управління ризиками та реагування на кризові ситуації. У роботі використано методи обробки тексту, машинного навчання та аналізу даних для розробки та реалізації інтелектуального методу класифікації. Отримані результати свідчать про високий потенціал інтелектуального підходу до класифікації наслідків техногенних катастроф, що може сприяти покращенню управління кризовими ситуаціями та зменшенню їхніх негативних наслідків. Розроблені методи мають практичне застосування в органах цивільного захисту, екологічних службах та інших організаціях, що відповідають за управління ризиками техногенних катастроф.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50435
Розташовується у зібраннях:2023-2024 н. р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Маркопольський.pdf1.77 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.