Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/7214
Назва: Гроші та християнин: Євангельський контекст
Автори: Шумка, Михайлина
Гончарук, Тетяна
Ключові слова: гроші
багатство
християнин
Святе Письмо
Бог
мамона
Дата публікації: 2012
Видавництво: Матеріали V Міжнародних філософсько-економічних читань (28 – 29 травня 2012 року, Львів)
Бібліографічний опис: Гончарук Т. В., Шумка М. Л. Гроші та християнин: Євангельський контекст / Тетяна Вікторівна Гончарук, Михайлина Леонівна Шумка // Філософія фінансової цивілізації: людина у світі грошей: Матеріали V Міжнародних філософсько-економічних читань (28 – 29 травня 2012 року, Львів) / Редколегія. Відп. секретар З. С. Скринник. – Львів, 2012. – 617 с. – С. 372-382.
Короткий огляд (реферат): Для істинного християнина багатство – це не апріорне зло, а один із засобів служіння Богові. Бог довіряє нам свої багатства, і ми відповідальні перед Ним за те, як ми ними розпоряджаємось. З іншого боку, розпоряджаючись цими багатствами, ми виступаємо як їх власники. У цьому часто і криється причина негативного відношення до будь-якого виду фінансових пожертвувань. Ми забуваємо, що «ми нічого не внесли до світу, і нічого не можемо винести». Гроші часто були і залишаються проблемою для тих, хто ними володіє в контексті відданості Богові. Особливо, якщо це великі гроші. Ісус учив, що тому, хто сподівається на багатство, не можливо увійти до Царства Бога, а тих, хто прийняв Христа своїм Господом і Спасителем, важливо не «обзавестися» іншим паном: «Не можете служити Богові і мамоні».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/7214
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гроші_та_християнин.PDF307.31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.