Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/823
Назва: Облік і внутрішньогосподарський контроль виробничих витрат на хлібопекарних підприємствах
Інші назви: Account and intraeconomy control of production expenditures in baking enterprises
Автори: Саченко, Світлана Іванівна
Sachenko, Svitlana Ivanivna
Ключові слова: виробничі витрати
production expenditures
облік
account
внутрішньогосподарський контроль
intraeconomy control
хлібопекарні підприємства
bakery enterprises
автоматизація обліку
automation of account
Дата публікації: 2006
Бібліографічний опис: Облік і внутрішньогосподарський контроль виробничих витрат на хлібопекарних підприємствах [Текст] : дис. ... канд. екон. наук : 08.06.04 / Світлана Іванівна Саченко. - Тернопіль : ТНЕУ, 2006. - 202 с.
Короткий огляд (реферат): АНОТАЦІЯ Саченко СІ. Облік і внутрішньогосподарський контроль виробничих витрат на хлібопекарних підприємствах - Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.06.04 - бухгалтерський облік, аналіз та аудит. -Тернопільський національний економічний університет, Тернопіль, 2006. Дисертаційна робота присвячена дослідженню сучасних проблем обліку й внутрішньогосподарського контролю витрат виробництва на хлібопекарних підприємствах. На основі дослідження особливостей хлібопекарного виробництва визначено їх вплив на побудову системи обліку та контролю виробничих витрат та основні проблеми й недоліки діючих методик. В роботі уточнено перелік статей витрат хлібопекарного виробництва, який враховує сучасні структурні та технологічні особливості, розроблено пропозиції з удосконалення обліку прямих витрат й обґрунтовано доцільність розподілу загальновиробничих витрат за двома альтернативними варіантами: з допомогою ставок (драйверів) витрат (зарубіжний досвід) та з допомогою розрахункових коефіцієнтів, обчислених основі ціни на продукцію хлібопечення. Удосконалено класифікацію виробничих витрат і запасів хлібопекарного виробництва та їх обліку в системі рахунків. Розроблено блок - схеми алгоритму для автоматизації процесу обчислення повної собівартості продукції. Запропоновано здійснювати поетапний внутрішньогосподарський контроль витрат хлібопекарних підприємств і розроблена загальна схема спеціальних контрольних з одночасним врахуванням стадій технологічного контролю. Ключові слова: виробничі витрати, облік, внутрішньогосподарський контроль, хлібопекарні підприємства, автоматизація обліку. ANNOTATION Sachenko S. I. Account and Intraeconomy Control of Production Expenditures in Baking Enterprises. - Manuscript. Dissertation on obtaining of graduate degree of candidate of economic sciences by speciality 08.06.04 - Accounting, Analysis and Audit - Ternopil National Economic University, Ternopil, 2006. Dissertation is devoted to research of modern problems of accounting and intraeconomy control of production expenditures on bakery enterprises. Based on t on the research of the bakery production features their influence is determined on development of account and control system of production expenditures, basis problems and failing. The list of expense items of bakery production is specified, which takes into account the modern structural and technological features, and the suggestions about the improvement of account of direct maintenances and grounded expedience of allocation of general enterprise expenditures are developed after two alternative variants: using rates (drivers) of expenditure (foreign experience) and using computation coefficients calculated on the a price base of the products of the bread baking products. The classification of production expeditures and supplies of bakery production and their consideration is improved in the set of accounts. The algorithm for automatization of calculation of whole self cost production is designed. The intraeconomy control step by step regarding bakery production expenditures is offered and the general structure of special control procedures is developed with simultaneous consideration of stages of technological control. Keywords: production expenditures, account, intraeconomy control, bakery enterprises, automation of account.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/823
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
дисертація Саченко.pdf2.21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.