Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/9768
Назва: Quo vadis Cameron: участь Великої Британії у європейській політичній інтеграції (2010 – 2015 рр.)
Автори: Грубінко, Андрій Васильович
Ключові слова: Велика Британія
європейська інтеграція
Спільна зовнішня політика і політика безпеки ЄС
Європейський Союз
Девід Кемерон
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Тези доповідей та наукових есе Міжнародної науково-практичної конференції Європейська інтеграція. Історія, сьогодення, перспективи (м. Львів, 15-16 квітня 2015 року).
Короткий огляд (реферат): В умовах обмеженої участі у фінансово-економічній інтеграції, комунітарній кооперації ЄС у сферах соціальної політики і внутрішніх справ, зажаючи на значні геополітичні, політичні та економічні можливості міжнародного впливу цієї країни, СЗППБ ЄС є саме тією сферою європейських інтеграційних процесів, де позиція Великої Британії чинить критичний вплив і знаходить максимальний прояв в сучасній нормативно-функціональній системі ЄС. Внаслідок прийняття рішення щодо виходу з Співтовариства Велика Британія буде змушена покинути механізми СЗППБ. Це підведе підсумок під історичними амбіціями Сполученого Королівства як світової держави, адже перспективи країни стати незалежним суб’єктом міжнародної політики шляхом проведення курсу рівновіддаленості від США та ЄС є нереалістичними. Буде поставлено крапку в англо-американських “особливих відносинах”. Позиції США і НАТО в Європі послабшають. Політична система і система безпеки об’єднаної Європи зазнає відчутного розбалансування внаслідок ліквідації британської противаги франко-німецькому впливу. Подолання проблем СЗППБ ЄС без Британії як одного з її лідерів є дуже проблематичним.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/9768
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Грубінко А.В. Львів. Конф. євроінт.pdf1.19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.