Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/13358
Назва: Розвиток зеленого туризму як фактора покращення соціальної сфери Черкаського регіону
Автори: Нещадим, Людмила
Ключові слова: туризм
сільський зелений туризм
соціальна сфера
рекреаційні території
культурна спадщина
агротуризм
агротуристичний продукт
децентралізація
курорт
лікувальні грязі
виробництво
бізнес
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Нещадим, Л. Розвиток зеленого туризму як фактора покращення соціальної сфери Черкаського регіону [Текст] / Людмила Нещадим // Журнал європейської економіки. - 2015. - Т. 14, № 4. - С. 400-407.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано перспективний розвиток сільського зеленого туризму в Черкаській області. Виділено пріоритетні економічні наслідки ефективного розвитку аграрного туризму в регіоні. Досліджено сільський зелений туризм та виокремлено його як одну зі складових соціально-економічного відродження села. Зазначається, що в Україні сільський зелений туризм перебуває на стадії розвитку. Вказано, що важливим фактором у розвитку українського агротуристичного ринку є те, що він будується децентралізовано - практично без участі центральних структур. Визначено, що Черкащина - один із лідерів в Україні щодо забезпеченості курортними та рекреаційними ресурсами. Встановлено, що економічна функція сільського зеленого туризму сприяє підвищенню доходів сільських мешканців. Узагальнено, що важливими умовами перспективного розвитку аграрної туристичної діяльності в Черкаській області є раціональне використання і розширене відтворення й охорона природних рекреаційних ресурсів, ефективне використання та оновлення наявної матеріально-технічної бази, збільшення частки виробленого в галузі національного доходу, віддача інвестованих матеріальних і грошових засобів; завоювання ринку рекреаційних послуг з метою найповнішого задоволення потреб населення у відпочинку та оздоровленні. Підсумовано, що регіональний сільський зелений туризм може бути важливим економічним фактором розвитку і стабільності для районів Черкащини, особливо для тих, де неможливо ефективно розвивати сільське господарство або іншу діяльність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/13358
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 14 (№4) Грудень 2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нещадим Л..pdf185.34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.