Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/14849
Назва: Регулювання нерівномірності розвитку регіонів в умовах соціально-економічної нестабільності
Інші назви: Regulation of regional development inequality in unstable socio-economic conditions
Автори: Шевченко, Ольга
Жук, В'ячеслав
Shevchenko, Olga
Zhuk, Vyacheslav
Ключові слова: регіональна нерівномірність
постконфліктна територія
Державний фонд регіонального розвитку
державно-приватне партнерство
регіональна стратегія
регіональна політика
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Шевченко, О. Регулювання нерівномірності розвитку регіонів в умовах соціально-економічної нестабільності [Текст] / Ольга Шевченко, В’ячеслав Жук // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2016. - Вип. 3. - С. 17-28.
Короткий огляд (реферат): Предметом статті є дослідження чинників, що впливають на регіональну нерівномірність в умовах нестабільності. Метою статті є розробка інструментарію впливу на регіональну нерівномірність в умовах соціально-економічної нестабільності, зокрема через зниження показників соціально-економічного розвитку на постконфліктних територіях. Використано методи статистичного аналізу, структурних узагальнень, синтезу. На основі аналізу тенденцій соціально-економічного розвитку регіонів у кризовий період виявлено чинники посилення нерівномірності. Досліджено ефективність дії інструментів регулювання розвитку регіонів, у тому числі постконфліктних, та діяльність інституцій, що впливають на регіональний розвиток. Виявлено інструменти, що спроможні впливати на регіональну нерівномірність в умовах соціально-економічної нестабільності. Сформульовано низку пропозицій щодо удосконалення інструментів регулювання регіонального розвитку та діяльності інституцій у сфері регіонального розвитку. Сферою застосування результатів дослідження є практична діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо регулювання регіональної нерівномірності в умовах нестабільності та недопущення її розростання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/14849
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2016 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шевченко О..pdf366.13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.