Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/14926
Назва: Оцінка в комп’ютерно-комунікаційній формі обліку
Інші назви: Evaluation in computer and communication form of accounting
Автори: Муравський, Володимир
Muravskyi, Volodymyr
Ключові слова: оцінка
облік
справедлива вартість
комп’ютерно-комунікаційна форма обліку
інтернет
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Муравський, В. Оцінка в комп’ютерно-комунікаційній формі обліку [Текст] / Володимир Муравський // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2016. - Вип. 3. - С. 122-130.
Короткий огляд (реферат): Глобалізація ринків виробництва і збуту продукції, утворення транснаціональних компаній, гіперконкуренція на світовому рівні та інші чинники постіндустріальної економіки призвели до необхідності пошуку оптимальних методів оцінки діяльності підприємства. Оцінка як елемент методології обліку зазнає значних змін в сучасних умовах економічного та науково-технічного розвитку суспільства. Сучасні тенденції в автоматизації облікових процесів пов’язані із запровадженням комп’ютерно- комунікаційної форми обліку. Об’єкт дослідження – облікова оцінка у розрізі різних методів, видів, вимірників, калькуляційних одиниць, цін, іноземних валют та джерел використання в умовах автоматизації обліку. Мета статті полягає в обґрунтуванні перспектив удосконалення облікової оцінки в умовах використання комп’ютерної техніки та інтернет-комунікацій. Методи аналізу і синтезу використані для структурування предметної сфери дослідження на основі ідентифікації та формалізації методів облікової оцінки в контексті впровадження комп’ютерно-комунікаційної форми обліку. Наведено результати історико-логічного аналізу поняття “оцінка”, проведено порівняння видів оцінок та сформовано уніфікований перелік оцінок об’єктів бухгалтерського обліку в умовах комп’ютерно-комунікаційної форми обліку. На основі узагальнення підходів до класифікації оцінок у бухгалтерському обліку здійснено уточнення таких видів оцінок, як “ринкова вартість” і “справедлива вартість”. Розроблено методику визначення справедливої вартості активів та зобов’язань підприємства на основі інформації, отриманої з мережі Інтернет з відсіюванням хибних даних та накладанням обмежуючих умов. Результат дослідження має теоретичну і практичну цінність щодо доцільності використання справедливої оцінки об’єктів обліку для сучасних підприємств, які використовують інформаційні технології. Впровадження результатів дослідження дозволить оптимізувати аналітичні можливості обліку завдяки багатоваріантності оцінки; достовірно оцінити фінансовий стан та діяльність підприємства за допомогою збору інформації про вартість аналогічних активів та зобов’язань підприємства через Інтернет; автоматизувати облікові процеси в умовах впровадження комп’ютерно-комунікаційної форми обліку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/14926
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2016 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Муравський В..pdf373.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.