Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/17920
Назва: ПРОБЛЕМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ БЮДЖЕТНОЇ ПОЛІТИКИ ДЕРЖАВИ В КОНТЕКСТІ ФІСКАЛЬНОЇ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ
Автори: Лободіна, Зоряна Миколаївна
Кізима, Тетяна Олексіївна
Ключові слова: бюджетна політика
фіскальна децентралізація
доходи бюджетів
міжбюджетні трансферти
податки
видатки бюджетів
програмно-цільовий метод
Дата публікації: 2016
Видавництво: Тернопіль, ТНЕУ
Бібліографічний опис: Кізима, Т. Проблеми вдосконалення бюджетної політики держави в контексті фіскальної децентралізації [Текст] / Кізима Т., Лободіна З. // Світ фінансів. – 2016. – Випуск 4 (49). – С. 7–19.
Короткий огляд (реферат): Критично оцінено результати бюджетної, податкової та адміністративно-територіальної реформ в Україні та з’ясовано, що поряд із позитивними наслідками модернізації бюджетних відносин багато проблем, які накопичились у бюджетній сфері, залишились нерозв’язаними, негативно впливають на її функціонування та знижують ефективність бюджетної політики держави. Наголошено на ключових проблемах, пов’язаних із запровадженням програмно-цільового методу у бюджетний процес на місцевому рівні, та фінансуванням державної регіональної політики. Аргументовано декларативність більшості заходів, реалізованих у напрямку фіскальної децентралізації. Надано рекомендації щодо удосконалення бюджетного вирівнювання доходної спроможності місцевих бюджетів, порядку надання міжбюджетних трансфертів, збільшення обсягу та диверсифікації джерел доходів місцевих бюджетів в контексті зміцнення фінансової бази органів місцевого самоврядування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/17920
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
SF_4_2016.pdf6.96 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.