Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18294
Назва: Зовнішньоторговельні аспекти безпеки функціонування хімічного комплексу України
Інші назви: Foreign trade aspects of safe functioning of Ukraine’s chemical industry
Автори: Власюк, Тарас
Vlasiuk, Taras
Ключові слова: хімічна промисловість
економіка
Україна
зовнішня торгівля
безпека
державна політика
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Власюк, Т. Зовнішньоторговельні аспекти безпеки функціонування хімічного комплексу України [Текст] / Тарас Власюк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2016. – Вип. 4. – С. 18-34.
Короткий огляд (реферат): Окреслено загальні тенденції розвитку та експортний потенціал хімічної промисловості України. Зроблено висновок, що основою експортного потенціалу хімічного комплексу України залишаються продукти неорганічної хімії та мінеральні добрива. Вказано, що основну номенклатуру імпорту продукції хімічного комплексу традиційно становлять полімери, пластмаси та фармацевтична продукція. Проаналізовано внутрішній та зовнішній ринок хімічної продукції. Визначено перспективні напрямки розвитку внутрішнього ринку. Охарактеризовано наслідки підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і загрози для галузі. Виявлено вплив зовнішньоекономічної кон’юнктури на розвиток галузі. Визначено пріоритети державної економічної політики щодо розвитку експортного потенціалу галузі в умовах загострення зовнішніх загроз та деактивізації внутрішнього ринку. Зроблено висновок, що найбільші загрози для зовнішньоторговельної безпеки українських виробників та споживачів хімічної продукції пов’язані з розгортанням у 2015–2016 рр. торгових воєн з боку Російської Федерації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18294
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2016 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Власюк Т..pdf590.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.