Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20545
Назва: Інститути у розширенні технологічної модернізації економіки України
Автори: Геєць, Валерій
Ключові слова: Трансформаційні зміни
інституційна облаштованість
технологічна креативність
інституційне середовище
модернізація
буржуазна раціональність
корпорація
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Геєць, В. Інститути у розширенні технологічної модернізації економіки України [Текст] / Валерій Геєць // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 3. – С. 255-265.
Короткий огляд (реферат): Обумовлено необхідність трансформаційних змін в Україні за моделлю від «плану до ринку», що потребує переформатування інституційної облаштованості. Зазначено, що це передбачає перехід на новий рівень використання інституційних факторів, серед яких має бути забезпечена поряд з іншим зміна ролі інститутів як організаційних структур та відповідних регуляторних дій, що відкривають шлях до піднесення інвестицій інноваційного спрямування на новий рівень. Вказано, що успішність переходу до інвестиційно-інноваційної моделі зростання економіки України визначається насамперед тим, наскільки розвинені у країні інституційне середовище та окремі інститути, завдяки яким реалізуються проекти модернізаційного характеру як у макроекономічному, так і в мікроекономічному плані. Наголошено, що важливо реалізувати заходи щодо підвищення ефективності та поглиблення ринкових відносин в інституційному середовищі бізнесу з метою започаткувати прискорений розвиток продуктивних сил України на засадах капіталізації економіки, поклавши її в основу процесів розширення масштабів корпоратизації, і досягти такого рівня концентрації капіталу, який забезпечуватиме розвиток однієї з найбільш ефективних його інституційних форм – сучасної корпорації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20545
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№3) Вересень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Геєць В..pdf207.66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.