Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20549
Назва: Теорія оптимальних валютних зон як концептуальна основа регіональних валютних угруповань
Автори: Лизун, Марія
Ключові слова: Оптимальна валютна зона
валютний союз
регіональні валютні угрупування
монетарна інтеграція
спільна валюта
монетарна політика
«неможлива трійця»
Європейська монетарна система
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Лизун, М. Теорія оптимальних валютних зон як концептуальна основа регіональних валютних угруповань [Текст] / Марія Лизун // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 3. – С. 312-334.
Короткий огляд (реферат): Досліджено еволюційний шлях розвитку теорії оптимальних валютних зон і розглянуто позитивні та негативні ефекти валютної інтеграції. Підсумовано основні критерії теорії оптимальних валютних зон і показано їх значення. Висвітлено причини, за якими при валютній інтеграції країна втрачає незалежність грошово-кредитної політики, крізь призму так званого «несумісного трикутника», або «неможливої трійці». Продемонстровано європейський спосіб подолання «неможливої трійці» та роль теорій оптимальних валютних зон (ОВЗ) у формуванні «обличчя» Європейського економічного та валютного союзу. Встановлено, що в Україні поки не існує передумов для того, щоб у близькій перспективі пройти всі етапи інтеграції, необхідні для входження до валютного союзу. Зазначено, що теорія ОВЗ може бути корисною для загальної оцінки доцільності монетарної інтеграції, аналізу її потенційних вигод чи недоліків та обраних інструментів політики валютного курсу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20549
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№3) Вересень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лизун М..pdf318.48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.