Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20550
Назва: Аналіз системоутворюючих факторів фінансового захисту суб'єктів господарювання в Україні
Автори: Батракова, Тетяна
Ключові слова: Фінансова безпека
управління економічної безпеки
класифікаційні ознаки
системоутворюючі фактори
раціональне використання
платоспроможність
конкурентоспроможність
економічний потенціал
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Батракова, Т. Аналіз системоутворюючих факторів фінансового захисту суб'єктів господарювання в Україні [Текст] / Тетяна Батракова // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 3. – С. 335-343.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що в сучасних умовах радикальні зміни в управлінні економічними процесами, що викликані розвитком ринкових відносин, швидкими змінами факторів внутрішнього та зовнішнього середовища функціонування суб’єктів господарювання, викликають загрозу його фінансовим інтересам, спричиняють високий рівень фінансових ризиків, що призводить до необхідності удосконалення концепції забезпечення ефективної діяльності підприємств і управління нею. Вказано, що здатність підприємств протистояти зовнішнім загрозам у ринковому середовищі, котрі можуть призвести до порушень балансу в сфері безпеки, залежить від багатьох факторів, кількісних та якісних параметрів. Встановивши головні класифікаційні ознаки системоутворюючих факторів: масштаб впливу, ступінь інтенсивності, темпи впливу, сфери використання, період впливу, складність освоєння, перспективи впливу, ефективність впливу, проаналізовано і визначено вплив кожного з факторів на економічну безпеку підприємства та виявлено резерви підвищення фінансового захисту з метою управління ним. Обґрунтовано, що розробка заходів щодо зменшення їхнього впливу є запорукою успішного функціонування суб’єктів господарювання на ринку. Констатовано, що існування ефективної системи фінансової безпеки, яка забезпечить захист підприємства від загроз, є однією із найважливіших умов забезпечення стійкого зростання підприємства та формування позитивних результатів його фінансової діяльності на довгострокову перспективу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20550
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№3) Вересень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Батракова Т..pdf203.21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.