Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22015
Назва: Екологічні аспекти сільськогосподарського виробництва
Автори: Гевко, Роман Богданович
Дзядикевич, Юрій Володимирович
Малевич, Назар Юрійович
Ключові слова: довкілля
природні ресурси
екологія
механізм управління
регулювання
конкурентоспроможність
земельні ресурси
родючість ґрунту
Дата публікації: 2017
Видавництво: м.Тернопіль, СМП "ТАЙП"
Бібліографічний опис: Гевко Р.Б. Екологічні аспекти сільськогосподарського виробництва / Р.Б.Гевко, Ю.В.Дзядикевич, Н.Ю.Малевич // Сталий розвиток економіки.- м.Тернопіль, СМП "ТАЙП".- 2017 №2 [35].- С.156-162.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що конкурентоспроможну сільськогосподарську продукцію можуть реалізувати лише ті підприємства, які виробляють продукцію, що відповідає міжнародним стандартам серії ISO 9000 та іншим вимогам. Встановлено, що сертифікація продукції дає можливість реалізувати не лише сировину, а й готовий продукт. Це можливо у випадку впровадження системи екологічного менеджменту в загальну систему управління підприємством. Визначено, що відсутність системи екологічного менеджменту на підприємствах аграрного сектору приводить до зменшення обсягів зовнішньої торгівлі сільськогосподарськими товарами з різними країнами. Це зумовлено посиленням у міжнародній торгівлі вимог до якості та сертифікації продукції, робіт і послуг, із урахуванням впливу сільськогосподарського виробництва на стан довкілля. Обґрунтовано, що екологічне сільськогосподарське виробництво має охоплювати весь технологічний цикл: виробництво, транспортування, переробку, зберігання та реалізацію продукції споживачу. Виявлено, що відповідність продукції підприємств аграрного сектору міжнародним екологічним стандартам позитивно впливатиме на обсяги експорту сільгосппродукції України. Показано, що органічне сільське господарство не використовує хімічно синтезованих добрив, пестицидів і інших хімічних препаратів. Його основна мета – це виробництво екологічно чистої продукції, збереження родючості ґрунту, використання відновлювальних ресурсів у сільському господарстві та зменшення рівня забруднення довкілля. Визначено, що екологічно чистою продукцією вважають таку продукцію, яка одержана шляхом використання екологічно чистих природних ресурсів і технологій виробництва та за якісними параметрами відповідає чинним стандартам і прийнятим санітарно-гігієнічним нормам.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22015
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
R_5.pdf166.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.