Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22239
Назва: Аналіз ресурсного потенціалу банківської системи у період кризи
Інші назви: Analysis of resource capacity of the banking system in times of crisis
Автори: Адамик, Богдан
Скірка, Андрій
Adamyk, Bohdan
Skirka, Andrii
Ключові слова: заощадження
депозит
банк
гарантування
вкладник
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Адамик, Б. Аналіз ресурсного потенціалу банківської системи у період кризи [Текст] / Богдан Адамик, Андрій Скірка // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2017. - Вип. 1. - С. 63-76.
Короткий огляд (реферат): У будь-якій державі банківська система завжди виступає каталізатором зростання економіки. На сучасному етапі, впродовж кризових явищ 2014–2016 рр., постає питання ефективного функціонування банківської системи та системи гарантування вкладів. Метою дослідження є аналіз ресурсного потенціалу банківської системи та проблематика системи гарантування вкладів протягом 2014–2016 рр. Проаналізовано інформацію про розмір вкладів фізичних осіб у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Відзначено вплив зменшення депозитної бази банків на економіку України та негативну тенденцію щодо заощаджень. Проаналізовано відношення заощаджень до ВВП у деяких країнах світу, у тому числі України. Закцентовано увагу на важливості грошових переказів з-за кордону. Проаналізовано рівень доларизації депозитів та структуру вкладів у банках. Звернено увагу на кореляцію між коливанням іноземної валюти та вкладами. Проаналізовано динаміку та структуру зобов’язань у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Зроблено висновок щодо зменшення частки вкладів фізичних осіб. Подано динаміку кредитування та частку простроченої заборгованості. Проаналізовано динаміку обсягу наданих кредитів НБУ банкам України. За результатами нашого дослідження подано рекомендації щодо покращення стану формування та використання коштів, а також відмічено подальше вдосконалення банківської системи та системи гарантування вкладів, що є першочерговим заходом у складних сучасних умовах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22239
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Адамик Б..pdf1.27 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.