Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/23378
Назва: Податок на нерухоме майно: фіскальна та регулююча роль // Нова траєкторія розвитку національної економіки: мікро-, макро- та прикладні аспекти : монографія / за ред. О. В. Покатаєвої, М. В. Болдуєва, Г. Ю. Кучерової. – Запоріжжя : КПУ, 2017, 452 с. – С. 271–283.
Інші назви: REAL ESTATE TAX: FISCAL AND REGULATIVE ROLE
Автори: Алексеєнко, Людмила Михайлівна
Alekseyenko, Lyudmyla Mykhaylivna
Аблязова, Ельвіна Зуфарівна
Ключові слова: податкова система
нерухоме майно
оподаткування нерухомості
податок на нерухоме майно
фінансова децентралізація
місцеві бюджети
Дата публікації: 2017
Видавництво: Запоріжжя : Класичний приватний університет
Короткий огляд (реферат): В Україні в умовах реалізації нової політики державного управління здійснюються заходи щодо перегляду основних критеріїв оцінки ефективності функціонування фінансових і податкових систем. Важливою є оцінка методологічних і практичних засад оподаткування нерухомості та застосування нових підходів щодо його удосконалення в системі розвитку фінансово-економічних відносин. Для збільшення джерел формування дохідної частини місцевих бюджетів здійснюють заходи передачі окремих доходів з державного бюджету; розширено базу оподаткування податком на нерухомість. Податкова система характеризує податковий правопорядок загалом. Податок на нерухомість є одним із найпоширеніших податків у міжнародній податковій практиці. Податок на нерухомість є переважно місцевим податком і у більшості випадків є соціально справедливим та зручним об’єктом оподаткування. Це зумовлено такими його властивостями, як візуальна наочність, постійність місцезнаходження, тривалість існування, необхідність державної реєстрації об’єкта оподаткування. Податок на нерухомість вирішує такі завдання, як встановлення соціальної справедливості, поповнення місцевих бюджетів, стримування спекулятивного зростання цін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/23378
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монографія.pdf5.08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.