Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24559
Назва: Моніторинг євроінтеграції України у сфері туризму
Автори: Заячковська, Галина
Ключові слова: Візова лібералізація
євроінтеграція України у сфері туризму
законодавство у сфері туризму
ліцензування
міжнародні туристичні прибуття
стандартизація
сертифікація
співробітництво у сфері туризму
стратегія розвитку туризму та курортів в Україні
фінансування сфери туризму
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Заячковська, Г. Моніторинг євроінтеграції України у сфері туризму [Текст] / Галина Заячковська // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 2. - С. 241-255.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано основні показники та визначено проблеми розвитку туризму в Україні. Встановлено, що туристична індустрія України розвивається темпами, нижчими за середньосвітові, що зумовлено насамперед анексією АР Крим та військовою агресією Росії на сході країни, низькою ефективністю державного управління галуззю і невисоким рівнем державних витрат у сфері туризму. Визначено основні напрямки співробітництва країни з державами-членами ЄС відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині «Туризм», які стосуються обміну інформацією, сталого розвитку туризму, просування та розвитку туристичних продуктів і ринків, навчання спеціалістів й ін. Визначено першочергові завдання Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію у сфері туризму на 2014–2017 рр.: внесення змін до Закону України «Про туризм», розробка проекту Стратегії розвитку туризму та курортів до 2025 року, гармонізація національних стандартів зі стандартами Міжнародної організації стандартизації. Проведено моніторинг реалізації заходів щодо інтеграції України у туристичний простір ЄС протягом 2014–2017 рр. за такими напрямками: законодавство, розробка стратегії розвитку туризму та курортів, ліцензування, стандартизація і сертифікація, лібералізація візового режиму, співробітництво у сфері туризму. Наголошено, що одними з основних завдань у напрямку євроінтеграції країни у сфері туризму мають бути розробка нормативно-правових актів щодо залучення іноземних інвестицій, покращення фінансування з боку держави, гармонізація кваліфікаційних вимог та стандартів вищої освіти для підготовки фахівців у сфері туризму.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24559
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№2) Червень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Заячковська Г..pdf255.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.