Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24575
Назва: Аналіз процесу переходу України на стимулююче тарифоутворення
Автори: Гринюк, Ірина
Ключові слова: Тарифи
система «витрати плюс»
система «вхід-вихід»
стимулююче регулювання
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Гринюк, І. Аналіз процесу переходу України на стимулююче тарифоутворення [Текст] / Ірина Гринюк // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 1. - С. 81-94.
Короткий огляд (реферат): Вказано, що сьогоднішня ситуація на ринку газу в Україні є досить складною. Зазначено, що проблеми адаптації вітчизняного ринку до європейських стандартів спричиняють ряд незручностей. Наголошено, що найбільшою проблемою є адаптація українського законодавства. Визнано, що існуючі підходи до тарифоутворення вже застаріли. Уточнено, що донедавна Україна використовувала систему «витрати плюс». Обґрунтовано, що існує потреба перейти на більш поширену у світі тарифну систему «вхід-вихід». Акцентовано, що державні регулюючі органи влади повинні прийняти заходи для гарантування того, що компенсаційні тарифи не будуть дискримінаційними та відображатимуть витрати. Коротко описано основні ідеї, міркування з цього приводу і проблеми, пов’язані з переходом на дану систему. Наведено основні положення чинного законодавства України й систем тарифоутворення, пропозиції щодо зміни чинного законодавства, регуляторної формули розрахунку тарифу та подано основні положення, які передбачає порядок формування тарифів на послуги розподілу природного газу на основі багаторічного стимулюючого регулювання. Показано основні результати впровадження пілотного проекту сприяння використанню європейських принципів тарифоутворення із застосуванням методології стимулюючого регулювання газорозподільчих компаній.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24575
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№1) Березень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гринюк І..pdf222.49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.