Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24576
Назва: Генезис державного підприємництва в Україні і світі: від приватизації до інтернаціоналізації
Автори: Мельник, Алла
Тинська, Інна
Ключові слова: Державне підприємництво
державний сектор
модель управління державною власністю
державний капіталізм
приватизація
інноваційна активність держави
суспільна корисність
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Мельник, А. Генезис державного підприємництва в Україні і світі: від приватизації до інтернаціоналізації [Текст] / Алла Мельник, Інна Тинська // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № . - С. 95-118.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто феномен державного підприємництва в теоретичних розвідках відомих вчених світу. Виявлено проблему складності порівняння результатів діяльності державних підприємств у зв’язку з розбіжностями в поглядах щодо трактування їх соціально-економічної та організаційно-правової природи в різних країнах. Вказано на особливості перебігу приватизаційних процесів, починаючи з 1990-их рр. XX ст., та їх сучасні тенденції. Проаналізовано роль підприємницької держави у фінансуванні та стимулюванні інновацій. Констатовано, що нинішній стан розвитку державного підприємництва вимагає внесення суттєвих змін у державну систему управління економікою, зважаючи на його всезростаючу роль у формуванні господарських процесів. Сформульовано пропозиції щодо способів підвищення ефективності державного підприємництва як управлінського інструмента держави, виходячи із виявлених недоліків за проаналізований період.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24576
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№1) Березень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мельник А..pdf332.84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.