Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/25189
Назва: Креативний облік у футбольних клубах Греції
Автори: Танасас, Георгіос Л.
Смараідос, Вассіліс С.
Ключові слова: Креативний облік
прийоми завищення прибутку
футбольні клуби
Греція
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Танасас, Г. Креативний облік у футбольних клубах Греції [Teкст] / Георгіос Л. Танасас, Вассіліс С. Смараідос // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 3. - С. 382-391.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що футбольні клуби мають схильність маніпулювати показниками дохідності з метою отримання ліцензій на участь у чемпіонатах, які проводяться під егідою УЄФА. Проаналізовано, чи використовували клуби, які змагалися у грецькій Суперлізі і європейських чемпіонатах, прийоми маніпулювання бухгалтерською звітністю з метою завищення своїх прибутків. У дослідженні застосовано модифіковану економетричну модель Джонса (1991) для розрахунку довільних резервів і нарахувань, здійснених з ініціативи керівництва футбольних клубів, які відображають величину завищення прибутків за період з 2013 р. по 2015 р. На основі статистичного аналізу із застосуванням пакета STATA v. 13 виявлено, що серед грецьких футбольних клубів, які змагаються в європейських чемпіонатах, практика маніпулювання своїми прибутками є більш поширеною, ніж у футбольних клубах, які змагаються у грецькій Суперлізі та мають труднощі з отриманням ліцензій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/25189
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№3) Вересень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Танасас Г..pdf212.85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.