Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2631
Назва: Проблемні аспекти нормативної бази організації управлінського обліку
Інші назви: Problematic aspects of normative basis of management accounting organization
Автори: Задорожний, Зеновій
Zadorozhnyi, Zenovii
Ключові слова: собівартість будівельно-монтажних робіт
витрати
статті калькулювання
елементи витрат
рекомендації №573
Дата публікації: 2015
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Задорожний, З. Проблемні аспекти нормативної бази організації управлінського обліку [Текст] / Зеновій Задорожний // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2015. - Вип. 3. - С. 43-52.
Короткий огляд (реферат): У новій редакції Методичних рекомендацій з формування собівартості будівельно-монтажних робіт затверджених Наказом Мінрегіонбуду 31.12.2010 р. №573, які є одним із основних нормативних документів з обліку витрат будівельних підприємств, має місце ціла низка невідповідностей іншим законодавчим, нормативним та інструктивним актам з цих питань. Неузгодженість Методичних рекомендацій із такими актами призводить на практиці до спотворення фінансової, податкової та внутрішньої звітностей, визначення недостовірних показників діяльності будівельних фірм. Предметом статті є процес формування витрат будівельних підприємств і визначення його недоліків. Метою статті є виявлення невідповідності змісту останньої редакції методичних рекомендацій з формування собівартості будівельно-монтажних робіт іншим чинним інструктивним і нормативними документами з питань обліку витрат будівельних підприємств для вирішення спірних питань на практиці. В дослідженні використані методи аналізу, порівняння, структурної і логічної дедукції, синтезу. Досліджено проблеми класифікації витрат будівельних підприємств, наведеної у Методичних рекомендаціях, дані пропозиції з її вдосконалення. Особливе місце відведено у статті покращенню структури окремих калькуляційних статей витрат, елементів витрат операційної діяльності та витрат, які не включаються у собівартість будівельно-монтажних робіт. Результати дослідження можуть бути використані при підготовці нової редакції Методичних рекомендацій з формування собівартості будівельно-монтажних робіт з метою ліквідації спірних питань у практичній діяльності підприємств будівельної галузі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2631
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2015 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Задорожний З..pdf350.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.